متخصص آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سرطان پستان، شایعترین سرطان در بانوان بوده که ناشی از رشد خارج از قاعده سلول های غیرطبیعی در پستان است.
متخصص آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سرطان پستان، شایعترین سرطان در بانوان بوده که ناشی از رشد خارج از قاعده سلول های غیر طبیعی در پستان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر ناظر مظفری اظهار داشت: سابقه فامیلی ابتلا به سرطان پستان، سن اولین زایمان بیشتر از 35 سال، مصرف زیاد چربی حیوانی در رژیم غذایی، نازایی، بلوغ زودرس، یائسگی دیر رس و سابقه تابش اشعه زیاد به قفسه سینه از مهمترین عوامل افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان است.
علائم و نشانه های سرطان سینه چیست؟
وی ادامه داد: وجود توده یا تومور در پستان ها، ترشح از نوک پستان، تغییرات پوستی پستان ها، بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل و تغییر اندازه پستان، از نشانه های سرطان سینه محسوب می شود.
متخصص آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه معمولترین علائم سرطان سینه، تشکیل تودههای جدید و بدون درد در سینه است، اذعان داشت: در صورت مشاهده هر یک از علائم گفته شده، مراجعه به پزشک متخصص در جهت بررسی وضعیت سلامتی ضروری است.
وی اضافه کرد: جنس، ژن، نژاد، سن، وضعیت یائسگی، داروها و درمان های پزشکی، سن شروع قاعدگی و تاریخچه سلامتی خانوادگی از عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه محسوب می شود.
دکتر مظفری با بیان اینکه در مراحل اولیه ابتلا به بیماری سرطان سینه در بانوان، دردی حین لمس حس نمی شود، اظهار داشت: زمانی که بیماری به مرحله ی پیشرفته رسیده باشد، سینه ها حساس و دردناک می شوند.
وی عنوان کرد: سرطان سینه معمولا در زنان بالای ۵۰ سال ایجاد میشود اما زنان جوانتر نیز مصون نیستند.
آیا سرطان پستان در مردان نیز شایع است؟
وی افزود: به طور معمول سرطان سینه را مرتبط با مردان نمیدانند، با این حال سرطان سینه میتواند در هر سنی با احتمالی نادر در مردان هم رخ بدهد گرچه در سنین بالا معمولتر است.
دکتر مظفری یادآور شد: ضخیم شدن بافت پستان، ترشح از نوک سینه، قرمزی و پولکپولک شدن نوک سینه، تو رفتگی یا برگشتن نوک سینه به داخل، تورم، حساسیت، خارش پوست و جوش روی پوست سینه از نشانه های بروز سرطان پستان در مردان است.
روش های تشخیص سرطان پستان کدام اند؟
متخصص آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: معاینه سینه به صورت فیزیکی، بررسی سابقه فیزیکی، ماموگرفی،سونوگرافی، MRI و بیوپسی( برداشتن یک بخش کوچک از بافت سینه جهت آزمایش) از راه های تشخیص سرطان سینه محسوب می شود.
وی عدم مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، تحرک بدنی و فعالیت های فیزیکی، رژیم غذایی مناسب، مصرف دارو تحت نظر پزشک و معاینات به موقع و منظم را از راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان کرد.
دکتر مظفری در پایان مراجعه زودهنگام به پزشک متخصص را امری اساسی در جهت تشخیص سرطان و شروع مراحل درمانی دانست و تصریح کرد: تاکنون درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده است.6